Stichting RUTU Rotterdam.

Wij van Stichting RUTU Rotterdam, zijn een team met ervaring in verschillende disciplines. Daarnaast hebben wij al meer dan 10 jaar werkervaring binnen het jongerenwerk en zo ook met het bedenken en uitvoeren van projecten/activiteiten.
Ons gezamenlijke netwerk is breed voor zowel de pragmatische zaken, specifieke expertise of inzetten van  ervaringsdeskundigen op het gebied van verschillende thema’s.
In het begin waren wij vooral een platform voor jongeren met een etnische achtergrond om onderwerpen onder de aandacht te brengen, zo hadden wij een prominente rol in het dialoog traject betreft het bevorderen van een inclusief Sinterklaas feest in Rotterdam. Meer recentelijk betrof dit het co-organiseren van de #Blacklivesmatter demonstratie bij de Erasmusbrug.

Vanaf 2020 heeft de stichting een transitie doorstaan, de zaadjes die wij als netwerk organisatie hebben geplant zijn inmiddels geoogst. Van de meer gevestigde netwerkpartners, sleutelfiguren in de wijken tot contacten met collega grass roots organisaties binnen de stad.  Hierdoor is er naast het netwerken ook de mogelijkheid om een educatieve of adviserende rol te vervullen. Niet alleen voor jongeren maar ook voor hun ouders dus indirect een beetje voor alle Rotterdammers

 

Wat houdt ons bezig?

Wij van stichting RUTU Rotterdam willen Rotterdammers voornamelijk op een laagdrempelige manier bewustmaken en met elkaar verbinden.
Hier houdt het niet op, mogelijke oplossingen, samenwerkingen of kansen willen wij de doelgroep ook aanbieden.
We streven ernaar het contact met de diverse gemeenschap in Rotterdam goed en vertrouwd te houden. Signalen uit deze gemeenschap proberen wij te bundelen en indien nodig via ons netwerk bij de juiste partijen kenbaar te maken.

“Radical simply means “grasping things at the root.” – Angela Davis

De doelgroep

Onze focus doelgroep zijn Rotterdammers vanaf 16 jaar met een culturele achtergrond woonachtig of werkend in Rotterdam.
Rotterdammers die op zoek  zijn naar specifieke kennis op het gebied van (sociaal) ondernemen, kunsten, bespreekbaar maken van diverse kwesties of meer.
Wij van stichting RUTU Rotterdam helpen graag waar mogelijk.

“Aim for the moon. If you miss, you’ll land among the Supermario stars” 

Stichting RUTU Rotterdam streeft ernaar om binnen drie jaar een begrip te worden onder de doelgroep en in de stad. Dit alles vanuit de rijkdom van culturen die Rotterdam rijk is, dit te bundelen en indien nodig als adviserende partij op te treden. 

“ I am my ancestors wildest dreams ” – T-shirt on Black-ish

“I was born to make mistakes, not to fake perfection.”
– Drake

 

Ons Logo

Het logo is een samenstelling van een kat en een leeuw in een trotse pose.
De verschillende eigenschappen van beide dieren vertegenwoordigen  Stichting RUTU Rotterdam.

The Cat

Eigenwijs en avontuurlijk
Vaak op straat
Charmant
Vanuit oude Egyptische (Khemet) symbool voor Bast, de godin van vreugde, dans, muziek, feest, leven en warmte

The Lion

Symbool voor kracht en leiderschap
Vaak geassocieerd met Koningschap
Beschermer van zijn troep

Samen staan deze voor de groei en potentie van zowel de organisatie als de individuen die wij willen ondersteunen, helpen en vertegenwoordigen. Dit betekent niet specifiek jongeren, iedereen komt op een bepaalde fase binnen als een kitten en ontwikkelt zich gaande weg tot een trotse  leeuw of leeuwin.

CREDO

Ons credo “Wise up and Rise up“ kan kort toegelicht worden door een quote van Einstein:
“Insanity is doing the same thing over and over again but expecting a different result.”

Kernwaarden van

RUTU Rotterdam

GELIJKHEID.

Het ontstaan van Stichting RUTU Rotterdam is hieruit voortgekomen. Er gebeurde in onze ogen teveel van het tegenovergestelde tegenover de zwarte man en vrouw in Nederland en nog meer in voornamelijk Amerika. Hier werd dan naar onze mening geen of te weinig aandacht aan geschonken.

Vanuit de doelgroep werd hier dan over gesproken, wanneer er weer  een zwarte individu of erger nog een kind werd vermoord of onjuist werd behandeld. Na de zoveelste straathoek debat, kapperszaak discussie of tijdens de lunch pauze onenigheid vonden wij het tijd! Tijd om meningen en opvattingen te bundelen, maar ook een spreekwoordelijke stip aan de horizon te plaatsen, gericht op het bijdragen en bewerkstelligen van oplossing op het gebied van, ondernemers of arbeidskansen, educatie en preventie. 

GROEI.

Is een allesomvattend begrip binnen Stichting RUTU Rotterdam. Er zijn veel gebieden waar wij als organisatie, individuen en als gemeenschap in willen en kunnen groeien. Om dit  duidelijk te maken, willen wij graag als informatie punt dienen. Groei wordt daarom vanuit de kernwaarde onderverdeeld onder de volgende begrippen:

Organiserend vermogen van de gemeenschap

Bewustzijn op zowel cultureel, spiritueel en mentaal gebied

Financiële en persoonlijke kennis

Kennis over de westerse samenleving en haar veranderde steeds mooier wordende diverse en inclusieve samenleving

GEHOORD.

Er is niets zo erg als niet gehoord worden! Dit geld voor kinderen die nog niet in staat zijn zich te kunnen uitdrukken, maar zeker ook voor onderwerpen, personen, groepen of organisaties die hier om welke reden maar niet in slagen. Vanuit Stichting RUTU Rotterdam helpen wij graag, wellicht zal het niet gelijk viraal gaan, maar waar wij een steentje kunnen bijdragen. doen wij dat!

Doneren

Stichting RUTU Rotterdam is opgezet door een team van dromers en doeners. Dromers van een gelijkwaardige samenleving waarin iedereen een stem heeft, doeners door te strijden voor idealen.

Wij zetten onze strijd voort voor Rotterdammers. Met een donatie draag jij hier aan bij!Doneer € -


Rutu

RUTU , Surinaams voor wortels. Dat gedeelte van een plant wat zich stevig in de vruchtbare aarde nestelt voor ondersteuning en voeding zodat de plant kan groeien waarvoor deze bestemd is.

Wij van stichting RUTU Rotterdam willen Rotterdammers voornamelijk op een laagdrempelige manier bewustmaken en meer met elkaar verbinden.  

Belangrijk

Social Media

Volg ons op INSTAGRAM
Wordt lid van onze FACEBOOK groep

Contact

Stichting RUTU Rotterdam
Maashaven Zuidzijde 2
3081AE Rotterdam

 

Gegevens

KVK: 74502190
Bankrekeningnummer: NL88ABNA0843584017