Support ons!

Waarom doneren aan Stichting RUTU Rotterdam?

Herken jij je in onze visie en boodschap. “Wise up and Rise up” dan weet jij dat dit vooral samen mogelijk is.

Stichting RUTU Rotterdam zal zich altijd inzetten om relevante onderwerpen die de gemeenschap in Rotterdam en omgeving bezighouden, kwetsen of trots op mogen zijn aandacht krijgen.

Het opzetten en steunen van projecten en initiatieven die bijdragen aan de weerbaarheid van de doelgroep en deze ook voorzien van actuele informatie. Daarnaast zoeken we meer en betere samenwerking met (grass roots) organisaties, onze broeders en zusters uit andere (sub)culturen die Rotterdam juist zo rijk en gezellig maken.
Waarbij pijlers als sociale cohesie, diversiteit en begrip of inzicht voor de ander leidend zijn.
Vanaf 2015 timmeren wij al aan de weg, tuurlijk komen wij hobbels tegen en blijven ook wij soms haken in het zand. Dit is immers de stad van doeners en durfals, dus ondanks alles gaan wij altijd door. Toch is het fijn als jij als begunstiger hierbij wil helpen. 

Bij voorbaat alvast een dankbare groet, 

Stichting RUTU ROTTERDAM

Doneer € -

Met jouw support doen wij het volgende:

Naamsbekendheid

Beveiliging

De Community

Kernwaarden van

Stichting RUTU Rotterdam

GELIJKHEID.

Het ontstaan van RUTU is hieruit voortgekomen. Er gebeurde in onze ogen teveel van het tegenovergestelde tegenover de zwarte man en vrouw in Nederland en nog meer in voornamelijk Amerika. Hier werd dan naar onze mening geen of te weinig aandacht aan geschonken.

Vanuit de doelgroep werd hier dan over gesproken, wanneer er weer eens een zwarte individu of erger nog kind werd neergeschoten of onjuist werd behandeld. Na de zoveelste straathoek debat, kapperszaak discussie of tijdens de lunch pauze onenigheid vonden wij het tijd! Tijd om behalve de meningen en opvattingen te bundelen, maar ook een spreekwoordelijke stip aan de horizon te plaatsen, gericht op het bijdragen en bewerkstelligen van oplossing op het gebied van, ongelijkheid, onrecht, ondernemers of arbeidskansen, educatie en preventie. Hierdoor ook begrip te creëren en huidige kloven te dichten of nader tot elkaar te brengen.

GROEI.

Is een allesomvattend begrip binnen RUTU Rotterdam. Er zijn veel gebieden waar wij als organisatie, individuen en als gemeenschap in willen en kunnen groeien. Om dit bij de gemeenschap duidelijk te maken, willen wij graag als informatie punt dienen. Groei wordt daarom vanuit de kernwaarde onderverdeeld onder de volgende begrippen:

Organiserend vermogen van de gemeenschap

Bewustzijn op zowel cultureel, spiritueel en mentaal gebied

Financiële en persoonlijke kennis

Kennis over de westerse samenleving en haar veranderde steeds mooier wordende inclusieve samenstelling

GEHOORD.

Er is niets zo erg als niet gehoord worden! Dit geld voor kinderen die nog niet in staat zijn zich te kunnen uitdrukken, maar zeker ook voor onderwerpen, personen, groepen of organisaties die hier om welke reden maar niet in slagen. Vanuit RUTU Rotterdam sympathiseren wij met hen die aandacht verdienen. Wellicht zal het niet gelijk viraal gaan, maar wat binnen onze kunne mogelijk is gaan wij doen.

Laat wat van je horen
Stuur een bericht

Heb jij een onderwerp waar wij echt over moeten schrijven? Mis je iets op de website of wellicht wil je onderdeel worden van Team RUTU? Laat het ons weten en stuur ons direct een bericht.

Rutu

RUTU , Surinaams voor wortels. Dat gedeelte van een plant wat zich stevig in de vruchtbare aarde nestelt voor ondersteuning en voeding zodat de plant kan groeien waarvoor deze bestemd is.

Wij van stichting RUTU Rotterdam willen Rotterdammers voornamelijk op een laagdrempelige manier bewustmaken en meer met elkaar verbinden.  

Belangrijk

Social Media

Volg ons op INSTAGRAM
Wordt lid van onze FACEBOOK groep

Contact

Stichting RUTU Rotterdam
Maashaven Zuidzijde 2
3081AE Rotterdam

 

Gegevens

KVK: 74502190
Bankrekeningnummer: NL88ABNA0843584017