[vc_row][vc_column][vc_column_text]De bovenstaande afbeelding omschrijft een “Complottheorie” van Amerikaanse platenmaatschappijen op de Afro-Amerikaanse gemeenschap. De woorden die  voornamelijk in mijn grijze massa zijn blijven resoneren  zijn “UNEMPLOYABLE” grof vertaald niet inzetbaar  oftewel werkloos oftewel geen money! Het tweede woord is “EXCESSIVE” vertaald overmatig of overdreven.
We hebben het niet over de enkele R.I.P (vul naam van geliefde in) de stoere tribal van Jin uit Tekken die je in een dronkenbui heb laten zetten of de populaire panter die ergens op je lichaam zijn nagels over je huid laat glijden. Artiesten zoals Rick Ross, Lil wayne en Tyga  zijn enkele voorbeelden van individuen die deze oude Polynesische traditie bijna als camouflage op hun melanine rijke huid hebben aangebracht.
Ik kom nog van de lichting dat als we het uberhaupt hadden over het plaatsen van een huidtekening, we bijna vanzelfsprekend rekening hielden met de functie die we in de toekomst zouden vervullen. Dus als er werd gefantaseerd over tattoos dan ging het altijd over plekken waar we deze nog konden verbergen. We waren mietjes (of verstandig) vergeleken met de boys die ik vandaag de dag soms over straat zie huppelen, met permanente lipstick afdrukken, pokemons, namen of ijshoorntjes op hun gelaat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”9888″ img_size=”800×600″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Het gaat namelijk om beeldvorming en overmatig tattoeages worden gewoon  geassocieerd met excentriekelingen, beroepscriminelen of artiesten die opvallen tijdens de audities van  de Voice of holland. Wij van Rutu weten dat echte criminelen stropdassen dragen, maar  jouw toekomstige werkgever kan jou sneller afwijzen wanneer je 4 doorgekraste namen in je nek hebt.  Oom agent zal jou vaker “iets vragen” wanneer jij behalve je mooie donkere huidskleur ook nog eens onder de geoefende schetsen van je mattie zit, die hij in zijn artistieke fase  in zijn kelder op jouw canvas heeft gezet, maar ik dwaal af. Wij van Rutu willen je gewoon een paar tips meegeven voordat jij als broeder besluit mee te gaan in the “Get inked or die naked “ hype.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
  1. Kun je je het veroorloven? (Rappers hoeven niet meer te solliciteren en zijn meestal financieel onafhankelijk)
  2. Waarom? (Simpel maar stel je deze vraag bewust)
  3. Op een witte huid is het beter zichtbaar.(Op een donkere huid lijkt het op een pigmentvlek of litteken weefsel)
  4. Succesvolle artiest, ondernemer kunstenaar of aspirant beroepscrimineel.(Fuck it, doe je ding)
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Rise up and wise up

– Rutu Rotterdam[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]