“If you but knew the flames that burn in me which I attempt to beat down with my reason.”

Alexander Pushkin

 

Zoals behoord, trachten wij bij RUTU het verhaal van ons te vertellen. In het nu en het verleden. De reden hiervoor is vanwege het feit dat wij over de gehele wereld zijn, maar niet mogen zijn.
Het is een simpel dilemma die de meeste van ons over de gehele wereld delen. Hoe een goede burger te zijn, maar toch bij zichzelf te blijven? Als dat überhaupt mogelijk is.

Veelal is het deze tweestrijd die onze gedachtes splijt. Enerzijds voelen wij ons verbonden met de beschaving die ons heeft gevoed en verzorgt anderzijds worden wij als derderangsburgers gezien die bijdragen, maar niet van dusdanige invloed zijn om ertoe te doen.

 

Echter is dit de grootste leugen van de westerse wereld. De bijdrage die wij als mensen van afro Caribische komaf hebben bijgedragen is niet kleinschalig of miniem te noemen. Sterker nog de westerse wereld zou niet hebben bestaan zonder de bijdrage van de zwarte mannen en vrouwen!
Los van de gigantische fysieke bijdrage die we hebben geleverd aan het daadwerkelijk bouwen van de dijken, grachten, huizen en monumenten. Hebben wij met ons intellect  de westerse wereld om ons heen meer vorm gegeven dan ieder ander volk.

Echter worden deze prachtige mensen niet of te weinig geëerd voor hun bijdrage, wordt het niet verteld in de klaslokalen en niet omschreven in de geschiedenisboeken. Alleen vanwege de kleur van hun huid.

Zelf ben ik van Surinaamse afkomst. En als jonge jongen hoorde ik niet van Surinaamse uitvindingen die van belang waren. Er waren geen Caribische uitvinders naar mijn weten. Echter na vele jaren zorgvuldig onderzoek kwam ik erachter dat wij elk gedeelte van de geschiedenis voorop stonden met ontwikkeling. De farce van de rieten minijurkjes met ontblote bovenlijven die het hele continent van Afrika bevolkte leek evenmin waar als tarzan die aan lianen slingerde en vriendjes was met apen en zichzelf koning van een niet bestaande jungle noemde.

 

In die trant geven wij jullie een stukje Surinaamse geschiedenis. Geschreven door Surinamer over een (klik hier)> Surinamer

 

Wise up and rise up!!