[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Men kan beter naar de sterren reiken en de hemel vinden. Dan aards leven en in een hel blijven.

Ik ben geen Leraar van geschiedenis, geen anthropoloog en claim dat ook niet te zijn. Wat ik wel propageer is dat er een verschil is tussen educatie en leren waar wij mensen vandaan komen.

Wat is het verschil vraagt u zich af?

Het verschil schuilt hem in het politocologische aspect van het verleden. Een onontwikkelt man kan alles weten over theologie, over scheikunde, over natuurkunde. Echter wanneer het gaat om het verleden van de mensheid en de beschavingen van vroeger weten de meeste mensen weinig tot niets.

Ras en rascime is vanuit een politocologisch aspect levend en wel.

Terwijl Napoleon zijn expeditie naar Egypte ondernam, luidde het begin in van een veelal onbesproken traditie van het vernietigen van alles wat met zwarte geschiedenis te maken heeft. Een racisme wat niet wordt opgemerkt echter wijder verspreid is. Van het “Verwittigen” van Hypatia, Het vernietigen van de afbeeldingen, beelden en overblijvselen zwarte chinese voorouders. Het zwart uit the “Dark ages” halen tot het verdonkermanen van alle zwarte Etruskische kunst.

Deze onbesproken vorm van racisme heeft de zwarte identiteit vervormt. Deze kennis is essentieel voor het vormen van identiteit en karakter.

Na dit alles gezegd te hebben. Proffessor Ivan van Sertima is wel een anthropoloog en ook een geschiedkundige. Een persoonlijke held en gepassioneerd spreker. Zijn heldere geest en scherpzinnige kijk op geschiedenis heeft een nalatenschap achtergelaten. Een nalatenschap van wie wij zijn. Deze man heeft tijd geleverd aan het in stand houden van anders verloren gegaane kunst. Het waarborgen van zwarte geschiedenis en het vereenigen van het volledig beeld van de algehele menselijke geschiedenis.

Zijn boek “they came before Colombus” Waarin hij de ethnischiteit van de olmeken behandeld. Wordt wereldwijd gezien als een meesterwerk.Tevens heeft hij een reeks van boeken genaamd “African presence in….” geschreven over de migratiepatronen van diverse donkere volkeren.

“Blacks in sience ancient and modern” zijn boeken die mijn zienswijze op zo’n dusdanige manier hebben gevormd dat ze van essentieel belang zijn in iedere bibliotheek.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=” https://www.youtube.com/watch?v=29QMyYe7_ig”][/vc_column][/vc_row]